Astony logo transparent bg

02 4178445
089 7865556
088 4051066

Курсове по северноевропейски езици

В езикова школа Астони може да се запишете за следните северноевропейски езици:

Курсове по Норвежки език

Норвежкият език принадлежи към северно-германските или още познати като скандинавски езици. Той е официален език в Норвегия. Подобен е на шведския и датския, поради което говорещите тези езици, могат да се разбират. 

Курсове по Нидерландски (Холандски) език

Нидерландският език принадлежи към групата на германските езици. Говори се в Нидерландия и Фландрия – северната част на Белгия, където се нарича фламандски. Говори се още и в Брюксел заедно с френския.

Курсове по Шведски език

Шведският език е официалният език на Швеция. Той е индоевропейски език, който принадлежи към северногерманските езици. Подобен е на норвежкия и датския език, поради което говорещите тези езици, могат да се разбират. По брой на говорящите, шведският е най-разпространеният от северногерманските езици.

Курсове по Датски език

Датският език принадлежи към семейството на северногерманските езици. Подобен е на норвежкия и шведския език, поради което говорещите тези езици, могат да се разбират. Говори се от около 6 млн. души. 

Курсове по Фински език

Финският език спада към угро-финския клон на уралските езици. Той е официален език във Финландия и е широко употребяван в Карелия. Той е много различен от унгарския, но е тясно свързан с естонския. Значително се различава от индоевропейските езици. Типични за финския са дългите думи и многото гласни. Той не е лесен език за научаване, но е изключително логичен и последователен.

Контакти

 София, ул. Христо Белчев № 8, ет.4
02 / 417 84 45
088 4 05 10 66
089 7 86 55 56

astony@abv.bg
astony2003

 

Astony logo transparent bg